→ journal

Sfeer, allure én een eigentijds karakter




Holland Casino Valkenburg is op meerdere vlakken uniek. Naast de fantastische ligging op de Cauberg (met geweldig uitzicht op Valkenburg) kan dit casino door zijn ligging op een nagenoeg drielandenpunt, rekenen op een veelzijdig publiek.Zowel Nederlanders als Belgen en Duitsers stappen hier met veel plezier naar binnen voor een memorabele avond uit. Deze unieke gegevens namen we mee in de plannen voor de renovatie van het bestaande interieur.

Nieuw concept
We ontwikkelden een nieuw concept waarmee we het Casino zijn sfeer en allure teruggeven, gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

De bestaande bouwkundige structuur handhaven en deze weer zichtbaar en voelbaar maken. De heldere geometrische vormen van het gebouw komen terug in de vormentaal van het interieur. De ronde vormen van het gebouw komen in de verschillende elementen terug, zoals de hoofdbar, de ronde bank in het restaurant en de lichtobjecten.

Het Limburgse landschap is een inspiratiebron voor de keuze van kleur en materiaal.

Het ronde restaurant wordt benadrukt door de vorm van de bar en het markante lichtobject erboven. De keuken is uitgebreid met frontcooking en heeft een nieuw grill-concept gekregen. De Hoofdbar is een echte eyecatcher. Direct zichtbaar vanuit de entree en de speelzaal.

Planning
De renovatie van het Casino wordt in verschillende bouwfasen uitgerold. Het restaurant was als eerste aan de beurt en is aan het begin van dit jaar in gebruik genomen (zie foto).

De oplevering van de totale verbouwing staat voor deze zomer gepland.



journal